Elkészültek az oktatási programcsomagok

Az EDUCOOP projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézete és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanárképző Karának oktatói az alábbi öt komplex oktatási programcsomagot dolgozták ki.

  • Motiváció hátrányos helyzetűek körében
  • Innovatív oktatási megoldások
  • Hátrányos helyzetű tanulók integrációja, oktatási problémáinak kezelése
  • A nyelvi hátrányos helyzettől a funkcionális analfabetizmusig

A programcsomagok megtekinthetők a letöltések menüpontban.

Partnerségi rendezvény Szegeden

2014. június 16. 9.00-15.00 között került megrendezésre Szegeden az SZTE Sportközpontban az EDUCOOP projekt Partnerségi rendezvénye, mely egyben a projekt keretein belül működő Hallgatói Mentorprogram tanévzáró programja is volt. A program során a támogatott általános iskolás gyerekek és a mentoraik töltöttek el együtt egy vidám napot. A rendezvényen a következő programok várták a diákokat: kézműves foglalkozás (batikolás, hűtő mágnes készítés, gyöngyfűzés), csajzug (arcfestés), sport programok (foci, kosárlabda, csocsó), fellépők (tánccsoport, kutyás foglalkozás), állomásos vetélkedő. Az eseményen a Szabadkán működő mentorprogram mentorhallgatói és munkatársai is részt vettek.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek Galéria menüben.

Meghívó a Zárókonferenciára

A Újvidéki Egyetem tisztelettel meghívja Önt a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézetének és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának együttműködésében megvalósuló EDUCOOP-projekt – Educational Cooperation for Disadvantaged Children and Adults – zárókonferenciájára.

Időpont: 2014. június 27.
Helyszín: Szabadka, ÚE Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka,
Strossmayer u. 11., Díszterem

A konferencia programja
Bővebben…

Meghívó a horgosi partnerségi rendezvényre

Az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara tisztelettel meghívja Önt és kollégáit a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézetének és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának együttműködésében megvalósuló EDUCOOP-projektum – Educational Cooperation for Disadvantaged Children and Adults Partnerségi rendezvényére.

Időpont: 2014. június 20., 9:30
Helyszín: Horgos, Túrú-tanya

A rendezvény programja
Bővebben…

Meghívó a szegedi partnerségi rendezvényre

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézete tisztelettel meghívja Önt és kollégáit a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, Felnőttképzési Intézetének és az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának együttműködésében megvalósuló EDUCOOP-projekt – Educational Cooperation for Disadvantaged Children and Adults – Partnerségi rendezvényére.

A rendezvény az EDUCOOP projekt keretein belül működő Hallgatói Mentorprogram tanévzáró programja, melyben a támogatott általános iskolás gyerekek és a mentoraik eltöltenek együtt egy vidám napot.

Időpont: 2014. június 16. 9.00-15.00
Helyszín: SZTE Sportközpont Szeged, Hattyas sor 10.

A rendezvény programja
Bővebben…

Újra találkoztak a szabadkai és szegedi mentorhallgatók

Az EDUCOOP (Educational Cooperation for Disadvantaged Children and Adults) projekt az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretein belül a Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézete és az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának együttműködésében valósul meg.
Bővebben…

Mentorhallgatók a gyerekekért

Egy projektum a halmozottan hátrányos helyzetű kisdiákok felzárkóztatására. A hétvégén került sor Szabadkán a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetének és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karnak a második mentorhallgatói csereprogramjára, mely az Educoop nevet viselő IPA határon átnyúló együttműködési program keretében valósul meg.

Forrás: www.magyarszo.com
Bővebben…

Mentorprogram a horgosi iskolában

A hátrányos helyzetű diákok tanulmányi integrációját sikeresen alkalmazzák már Magyarországon, azonban náluk ez még csak kísérleti fázisban van, ezért a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása céljából közös projektumot szervezett. A program megvalósuláshoz pedig az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében pályáztak sikerrel.

Forrás: www.magyarszo.com
Bővebben…

Meghívó az EDUCOOP-projekt Nyitókonferenciájára

Ezennel szeretettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézete és az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának közös szervezésében megrendezendő EDUCOOP-projekt – Educational Co-operation for Disadvantaged Children and Adults – nyitókonferenciája.

Az esemény időpontja: 2013. június 7.
Helyszíne: Szeged, SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet, Szilléri sgt. 12., 925. terem
A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Nyitókonferencia programja
Bővebben…